Heeft u wel eens een leidingbreuk gehad in uw huis? Zo ja, dan weet u waarschijnlijk hoe duur het kan zijn om te repareren. Het goede nieuws is dat u geen duizenden dollars hoeft uit te geven om uw sanitair systeem te repareren.

Sanitairproblemen komen veel voor in huizen in het hele land. Van verstopte afvoerleidingen tot kapotte leidingen, ze kunnen grote schade aanrichten.

Gelukkig zijn loodgietersdiensten de beste manier om ze te voorkomen. Je zult er versteld van staan ​​hoeveel je kunt besparen door een Loodgieter Amsterdam in te huren.

  • Sanitair fouten die je moet vermijden!

Er zijn veel verschillende huishoudelijke apparaten, maar er zijn er maar weinig die in de buurt komen van de rol van sanitair in huis.

Zonder leidingen zou uw badkamer immers geen watertoevoer hebben, zou uw gootsteen elke keer dat u hem probeert te vullen met water kunnen overlopen en zou u uw toilet niet kunnen doorspoelen!

Hoewel sanitair al heel lang bestaat en een van de meest elementaire levensbehoeften is, maken veel mensen nog steeds fouten met hun leidingen en apparaten.

Hier zullen we enkele veelvoorkomende fouten bekijken die u kunt maken met betrekking tot de leidingen van uw huis en wat u moet doen om ze te vermijden:

Geen professionele loodgieter gebruiken voor bepaalde klussen:

Loodgieterswerk is een zeer eenvoudige klus die u zelf kunt doen. Voor kleine klussen zoals het monteren van uw wasmachine of het repareren van een druppelende kraan hoeft u waarschijnlijk geen vakman in te huren; dit is iets dat elke beginner kan doen.

Als het echter om meer omvangrijke werkzaamheden gaat, zoals het plaatsen van een nieuwe ketel, verwarmingssysteem of het omleggen van leidingen, moet u echt een vakman inhuren.

Geen loodgieter langs laten komen voor jaarlijkse onderhoudsbezoeken:

Jaarlijks dient u uw toestellen te laten controleren door een professionele loodgieter; dit betekent de cv-ketel, cv en waterzuiveringsinstallatie.

Het is iets dat de meeste mensen niet zullen doen, omdat ze het als gewoon een onnodige kostenpost beschouwen.

Als u dit echter niet doet, loopt u het risico dat uw cv-ketel midden in de winter kapot gaat en dat u bovendien de kosten van de hulpdienst moet betalen!

Geen professional gebruiken bij het ontstoppen van afvoeren:

Drainage is een ander ding dat de meeste mensen beschouwen als iets dat ze zelf kunnen doen.

Het probleem met drainage is echter dat het erg gevaarlijk kan zijn; als u bijvoorbeeld een plunjer gebruikt en niet het gewenste resultaat krijgt, betekent dit dat er iets veel groters aan de hand is met uw leidingen en afvoersysteem en dat u onmiddellijk een professional moet inhuren.

Gebruik van de verkeerde gereedschappen en materialen voor het reinigen van de leidingen

Zoals hierboven vermeld is het zeer gevaarlijk om een ​​eventuele verstopping die u tegenkomt in uw afvoersysteem op te ruimen.

Het betekent dat als de zuiger niet werkt, je jezelf wat geld moet besparen en geen andere schoonmaakmiddelen of apparatuur moet gebruiken om het probleem te forceren.

Als er na dit alles nog steeds een probleem is, moet u onmiddellijk een professional inhuren.

Niet over de juiste materialen beschikken voor bepaalde taken

Dit is een van die fouten die in de loop van de tijd voor problemen zullen zorgen; Koopt u bijvoorbeeld een radiator met de verkeerde maat, dan barst deze en veroorzaakt hij grote waterschade in uw huis.

Mogelijk moet u zelfs al uw leidingen vervangen om plaats te bieden aan de nieuwe radiator!

niet repareren een lek in de badkamer keuken en overall anders zou het kunnen zijn

Toiletlekken zijn het ergste om mee om te gaan, omdat ze meestal ‘s nachts gebeuren, precies wanneer je naar bed gaat!

Het is bekend dat het langzame druppelen van een kraan ‘s nachts veel mensen wakker maakt en erg vervelend kan zijn.

Geen professional inhuren als je douche vreemde geluiden maakt

Er is zeker iets mis met je douche als je luid gebonk en gerinkel hoort wanneer deze aan staat.

Het betekent meestal dat er zich sediment ophoopt in de leidingen, wat erg gevaarlijk kan zijn; dit soort dingen moet onmiddellijk worden bekeken door een deskundige loodgieter.

Zelf je afvoer schoonmaken

Er zijn veel verschillende manieren om uw eigen afvoer te legen, maar dit is niet aan te raden, tenzij u op het ergste voorbereid bent.

Soms kun je, wanneer je een plunjer of andere reinigingsmethoden gebruikt, een nog groter probleem creëren door grotere stukken sediment met hoge snelheden door de leidingen te persen.

Zelf leidingen en afvoersystemen vervangen

Hoewel het misschien een goed idee lijkt om wat geld te sparen en het werk zelf te doen, lijdt het geen twijfel dat deze klus ingewikkelder zal zijn dan je zou verwachten.

Als bijvoorbeeld een deel van uw leidingen moet worden vervangen, moet u mogelijk nieuwe gaten in uw muren maken om de nieuwe leidingen te kunnen plaatsen.

Dit soort dingen kunnen erg duur zijn en veel tijd vergen, dus het is waarschijnlijk het beste om professionele hulp in te roepen.

Door deze fouten op een rijtje te zetten, zorgt u ervoor dat uw huis veilig en efficiënt is als het gaat om het gebruik van water en het afvoeren van afval.

Gevolgtrekking:

Dit zijn enkele manieren waarop u sanitairproblemen kunt voorkomen en geld kunt besparen. Als u geïnteresseerd bent in meer informatie, beantwoorden we graag al uw vragen!

Of het nu een verstopte afvoer is of kapot is n pijp, er zijn veel dingen die bijdragen aan uw sanitaire problemen.

Om te voorkomen dat ze opnieuw gebeuren, moet u ervoor zorgen dat ze onmiddellijk worden gerepareerd door een expert als RDL Loodgietersbedrijf in Amsterdam in te huren.

Met deze tips en trucs achter de hand, zult u hopelijk nooit meer grote sanitaire rampen hebben. Laat het ons weten als we je ergens anders mee kunnen helpen – we horen graag van je!

By Manali

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *